USP's

Daarom zijn RAW Paints' producten goed voor milieu en gezondheid!
R

HECHTING OP VOCHTIGE ONDERGRONDEN

De producten van RAW Paints hebben de eigenschap goed te hechten op vochtige ondergronden, ze verkiezelen waardoor afbladderen niet mogelijk is.

Waar de concurrentie garantie kan geven op applicatie op ondergrond tot 6% vochtigheidsgraad in de steen voor toepassing op buitengevels, geeft RAW Paints met RWP100 een garantie tot maximaal 10% en met RWP028 tot maximaal 15%.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de (hoge) vochtigheidsgraad in de steen van hun huis. De schilder kan deze meting uitvoeren, zodat duidelijk wordt welke verf het best kan worden gebruikt.

R

VOS VRIJ

VOS-vrij betekent vrij van vluchtige organische stoffen.
VOS omvatten een veelheid aan snel verdampende organische oplosmiddelen, die het milieu kunnen schaden en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals OPS (schildersziekte) en SBS (sick building syndrome).
VOS zijn onderdeel van alle oplosmiddelen die in een product kunnen zitten. VOS-vrij is dus zeker niet hetzelfde als oplosmiddelvrij. VOS zijn de voor het milieu en de gezondheid van de professionele verwerker meest schadelijke snel verdampende oplosmiddelen. Daarnaast heb je ook oplosmiddelen die trager verdampen, zogenaamde semi-VOS.
Bij sommige producten worden oplosmiddelen die onder de VOS definities vallen geheel of gedeeltelijk vervangen door oplosmiddelen die daar niet onder vallen. Dat is voor de gezondheid van de schilder prima. Men moet zich echter wel realiseren dat ook trager verdampende oplosmiddelen op een gegeven moment zullen uitdampen. Met trager verdampende oplosmiddelen worden mogelijke risico’s dus verplaatst van de schiler naar de bewoner van het huis.
VOS-arm of VOS-vrij is voor de schilder maar zeker ook voor de bewoner en voor het milieu een forse stap vooruit, maar producten waar helemaal geen oplosmiddel in zit, zijn natuurlijk ideaal!
R

CO2 REDUCTIE

RAW Paints draagt op verschillende manieren bij aan een schonere en meer duurzame omgeving:

 • Vanwege de uitstekende hechting zorgt schilderen met de producten van RAW Paints voor een langere periode zonder onderhoud
 • De producten zijn oplosmiddelvrij, wat betekent dat er geen uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) binnenshuis plaatsvindt (lees: een gezond interieur)
 • Er wordt geen onnodig water in verf vervoerd; De producten van RAW Paints worden geleverd in poedervorm. Water wordt alleen toegevoegd op het moment van schilderen
R

EFFICIENT VERPAKT

Met de keuze voor de verpakking Brainy Pack, ontwikkeld door Kleiner AG, is een ontwrichtende innovatieve stap gezet in de verfbranche:

 1.  Allereerst: verf in de vorm van poeder verkopen (lagere vervoerskosten)
 2. Afstappen van de traditionele blik/pot: verfpoeder verpakken in een zak (beter stapelbaar)

De combinatie van onze verpakking en onze verfpoeder heeft op de NL Packaging Awards 2018 gezorgd voor een mooie en belangrijke prijs in de categorie duurzaamheid.

De Brainypack biedt de volgende voordelen:

 • minder grondstoffen
 • minder energie  en water gebruikt om te fabriceren
 • verhoogt transportefficientie
 • CO2-uitstoot verlagend
 • compleet leegmaken van de zak
 • makkelijk hanteren en drupt niet
 • verlaagt afvalverwijderingskosten
 • VN chemische goedkeuring

De schoonste verf van Nederland