USP's

Daarom zijn RAW Paints' producten goed voor milieu en gezondheid!
R

TIO2 VRIJ

De formule van RAW Paints is vernieuwd! In onze producten hebben we een alternatief voor titaandioxide, het witte pigment in verf dat o.a. zorgt voor de dekking.

Vanaf oktober 2021 moeten alle verfproducten in Europa hun witte verf voorzien van een waarschuwingslabel voor titaniumdioxide. Eerder dit jaar bepaalde de Europese Commissie in een verordening dat blootstelling aan titaniumdioxide zodanig schadelijk kan zijn voor de gezondheid dat deze producten moeten worden geëtiketteerd met de waarschuwing: ‘kan kanker veroorzaken.

R

HITTESTRESS BESTRIJDEN

Test rapport van COT:
Rapport COT dakenverf

Onze zomers worden elk jaar warmer. Daardoor warmen zwarte daken op en houden deze langer warmte vast. Dat heeft gevolgen voor het binnenklimaat als ook zogenaamde stadswarmte – zodra de zon ondergaat kunnen daken hun warmte uitstralen waardoor de omgeving lang warm blijft.

Airco’s die op het dak lucht aanzuigen, moeten bij een wit dak minder hard werken om de aangezogen lucht te koelen. Om een idee te geven: een airco gebruikt 3 keer zoveel energie dan verwarming. Hier kun je dus veel energie mee besparen.

Zwarte daken wit schilderen brengen uitkomst! Onze verf wordt geabsobeerd door het bitumen waardoor het bestand is tegen waterplassen.
Het verlengt ook de levensduur van het bitumen; zwarte daken warmen op tot tenminste 80 graden Celsius; een wit dak warmt tot maximaal 40 graden Celsius.

Zonnepanelen en een wit dak gaan goed samen. Een wit dak weerkaatst het zonlicht waardoor het rendement van de zonnepanelen aanzienlijk verhoogt

 

R

HECHTING OP VOCHTIGE ONDERGRONDEN

De producten van RAW Paints hebben de eigenschap goed te hechten op vochtige ondergronden. RAW Paints verf verkiezelt, waardoor afbladderen niet mogelijk is.

Waar de concurrentie garantie kan geven op applicatie op ondergrond tot 6% vochtigheidsgraad in de steen voor toepassing op buitengevels, geeft RAW Paints met RWP100 een garantie tot maximaal 10% en met RWP028 tot maximaal 15%.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de (hoge) vochtigheidsgraad in de steen van hun huis. De schilder kan deze meting uitvoeren, zodat duidelijk wordt welke verf het best kan worden gebruikt.

R

VOS VRIJ

VOS-vrij betekent dat RAW Paints verfpoeder vrij is van vluchtige organische stoffen (VOS).
VOS omvatten een veelheid aan snel verdampende organische oplosmiddelen, die het milieu kunnen schaden en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Je kunt daarbij denken aan OPS (schildersziekte) en SBS (sick building syndrome).
VOS-vrij is zeker niet hetzelfde als oplosmiddelvrij. Vluchtige organische stoffen zijn onderdeel van alle oplosmiddelen die in een product kunnen zitten. Maar VOS zijn de meest schadelijke snel verdampende oplosmiddelen voor het milieu en de gezondheid van de mensen die met het product werken. Er zijn ook oplosmiddelen die trager verdampen, zogenaamde semi-VOS.
Bij sommige producten worden oplosmiddelen die onder de VOS definities vallen geheel of gedeeltelijk vervangen door oplosmiddelen die daar niet onder vallen. Dat is prima voor de gezondheid van degene die schildert. Je moet je echter wel realiseren dat ook trager verdampende oplosmiddelen op een gegeven moment zullen uitdampen. Met trager verdampende oplosmiddelen worden mogelijke risico’s dus verplaatst van de schilder naar de bewoner van het huis.
VOS-arme of VOS-vrije verf is voor de schilder, bewoner én het milieu een forse stap vooruit. Maar producten zoals RAW Paints waar helemaal geen oplosmiddelen aan toegevoegd zijn, is nog beter voor een schonere en gezondere wereld!
R

CO2 REDUCTIE

RAW Paints draagt op verschillende manieren bij aan een schonere en meer duurzame omgeving:

 • Vanwege de uitstekende hechting zorgt schilderen met de producten van RAW Paints voor een langere periode zonder onderhoud
 • De producten zijn oplosmiddelvrij, wat betekent dat er geen uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) binnenshuis plaatsvindt (lees: een gezond interieur)
 • Er wordt geen onnodig water in verf vervoerd; de producten van RAW Paints worden in poedervorm geleverd. Je voegt pas water toe op het moment van schilderen
R

EFFICIENT VERPAKT

Met de keuze voor de verpakking Brainy Pack, ontwikkeld door Kleiner AG, heeft RAW Paints een ontwrichtende innovatieve stap gezet in de verfbranche. Wat er zo vernieuwend is?

 1.  Verf in de vorm van poeder verkopen (lagere vervoerskosten)
 2. Afstappen van de traditionele blik/pot: verfpoeder verpakken in een zak (beter stapelbaar)

De combinatie van de RAW Paints verpakking en verfpoeder heeft ons op de NL Packaging Awards 2018 een mooie en belangrijke prijs in de categorie duurzaamheid opgeleverd.

De Brainypack biedt de volgende voordelen:

 • minder grondstoffen
 • minder energie en water gebruikt om te fabriceren
 • verhoogt transportefficiëntie
 • CO2-uitstoot verlagend
 • compleet leegmaken van de zak
 • makkelijk hanteren en drupt niet
 • verlaagt afvalverwijderingskosten
 • VN chemische goedkeuring

STRONGER THAN PAINT