Hoe het allemaal begon

WATER

Waarom zit water al in een blik verf?

Waarom wordt er al jaren water vervoerd in een blik? Maar liefst 60% van de inhoud van een blik verf bestaat uit water.

Waarom kan water niet worden toegevoegd op het moment dat werkelijk geschilderd gaat worden? 

Wat wordt gedaan met de halfvolle verfblikken en blikken met verfresten die in onze garages staan?

POEDER

Deze vragen werden uitgangspunt voor het opzetten van het bedrijf RAW Paints in 2015. In de loop van twee jaar werd een formule ontwikkeld van poeder, die met toevoeging van water, een kwaliteitsverf voor muren oplevert. Kwaliteit die tot uiting komt op de muur en zich niet hoeft te bewijzen in een verfblik. RAW Paints heeft diverse formules ontwikkeld voor alle soorten muren, binnen en buiten en diverse applicaties, zoals kelders. 

 

 

 

PRAKTIJKTEST

Ons eerste project was de ultieme test; aan de boulevard van Zandvoort werd onze eerste formule blootgesteld aan zilte lucht, wind, zand en zon.

Meerdere projecten volgden waarbij onze formule werd getest en bijgesteld.

Door zelf te schilderen met onze verf leerden we ons product beter kennen, hoorden we de pijnpunten van de consument en kregen we inzicht in de verfbranche.

Check onze projecten

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

Eigenschappen van RAW Paints’ verfpoeder: 
 • het is een minerale verfpoeder, gemaakt van minerale grondstoffen
 • de verfpoeder bevat grondstoffen die afvalstoffen zijn bij andere industrieën; een stap richting circulaire economie
 • de verfpoeder bevat geen oplosmiddelen
 • de verfpoeder eenmaal aangemaakt met water zorgt voor verkiezeling met de ondergrond (mits mineralen/stenen onbehandelde ondergrond) en bladdert daarom niet af
 • de verf zorgt voor hechting aan muren die kampen met een hoog vochtpercentage in de steen

SINDS 2016 EEN UITGEBREID PRODUCTPORTFOLIO

 • kelderverf
 • interieurverf
 • gevelverf voor gewone en vochtige ondergronden
 • badkamerverf
 • betonverf
 • dakenverf

RAW Paints & SDG’s

Een goede gezondheid: geen gebruik van titaandioxide, conserveringsmiddelen en pesticides – beter voor producent, schilder en consument.

SDG 6:
Doordat we geen water in onze productie hebben en dus geen waste water creëren dat gezuiverd moet worden, gaat er geen afvalwater het grondwater in.

SDG 9:
Ons product is disruptive in de industrie: de hele verfindustrie produceert vloeibare verf – wij in poedervorm – dit is veel beter voor mens, milieu en de planeet. Daarnaast hechten onze producten beter aan de ondergrond daar waar de concurrentie loslaat op bijv. vochtige ondergronden.

SDG 11:
Door het gebruik van bijvoorbeeld onze dakenverf maken we onze steden leefbaar – ROOFTOPCOAT zorgt voor koelere daken en dus een aangenamere leefomgeving.

SDG 12:
Met onze producten mix je alleen wat je nodig hebt en is er geen sprake van restverf (20% van verf wordt nooit meer gebruikt en moet worden verbrand).

SDG 13:
Door direct over te schakelen op poederproductie reduceer je de CO2 uitstoot in productie en in transport.

SDG 14:
I.v.m. het ontbreken van water in het productieproces is er geen afvalwater en worden er geen additieven toegevoegd die schadelijk zijn voor het leven in water. Door slim gebruik in verpakkingen en daarin steeds innoverend willen zijn, gaan we naar een no wast packaging.

SDG 15:
We proberen zoveel mogelijk ingrediënten toe te passen in onze producten die restmateriaal zijn in een andere industrie.

SDG 17:
Door samen te werken met meerdere netwerken en partners worden een breder draagvlak gecreëerd om over te schakelen van vloeibare verf naar poederverf.
Klik hier voor onze partners