September 2020

RAW Paints is met haar verfpoeders de winnaar van de ING Circulair ondernemen prijs 2020!

Uit handen van Maurits Groen en Meike Proost (ING) ontving Willemijn de ING Circulair ondernemen prijs 2020, waarvoor zij zeer erkentelij is.

Echter, opgevoed met het gezegde ‘je mag een gegeven paard niet in de bek kijken’ heeft ze deze prijs toch overhandigd/doorgegeven aan Stientje van Veldhoven (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) met als opdracht om een duidelijke boodschap over te brengen aan het kabinet om voor al deze innovaties dé launching customer te zijn.
De bedrijven die hun inzending hebben ingestuurd, zijn duurzaam. Die doen niet duurzaam maar zijn het. Het is hun bestaansrecht.
Zij steken hun kop boven het maaiveld uit om gehoord, gezien te worden terwijl ‘de rest’ de kop in het zand steekt als het erop aankomt.
RAW Paints mist de moed bij diegene die het hardst schreeuwen om duurzame oplossingen, ons, de ondernemers die missiegedreven zijn en de volgende generatie als stake én shareholders zien, een hart onder de riem te steken en daadwerkelijk te kiezen voor deze oplossingen.
De cheque die als prijs werd overhandigd, dient voor het kabinet als symbolisch middel om de stap daadwerkelijk te zetten!

Lees hier meer: Winnaar ING circulair ondernemen prijs

Juli 2020

Willemijn Wortelboer is genomineerd voor ‘Entrepreneur of the Year’ bij de Business Green Leaders Awards 2020!
Uitslag wordt verwacht op 14 of 15 oktober 2020.

Lees hier over Business Green Leaders Award 2020

Juni 2020

RAW Paints ondertekent Green Recovery Statement

Namens MVO Nederland heeft Maria van der Heijden op 19 juni 2020 het Green Recovery Statement overhandigd aan minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Met het statement pleit RAW Paints samen met het Nederlands bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis.

Lees hier de Green Recovery Business statement NL

Mei 2020

RAW Paints dient twee patenten in

RAW Paints heeft een formule (patent pending) voor wit pigment ontwikkeld om titaniumdioxide in witte verven te vervangen voor gebruik van binnen- en buitenmuurverven, in slechts één formule.  Waarom is dit wereldnieuws? In de wereldwijde verf- en coatingindustrie bestaat er geen alternatief voor titaniumdioxide – alle witte verven moeten titaniumdioxide bevatten. De industrie heeft zich tevergeefs in de afgelopen 3 jaar verzet (in verschillende  brieven gericht aan de Europese Commissie) tegen het proces van de inmiddels  gepubliceerde verordening (18 februari 2020) om titaandioxide in poedervorm te classificeren als kankerverwekkend.  RAW Paints claimt met haar innovatie dat er nu wel een alternatief beschikbaar is.

Lees hier de Disruptieve duurzame innovatie van RAW Paints ‘zal wereldwijde verfindustrie doen schokken’

Mei 2020

RAW Paints B.V. is een van de 1000 oplossingen!

“De acceptatie van winstgevende oplossingen stimuleren om het milieu te beschermen.
Om milieu-uitdagingen aan te pakken en tegelijkertijd economische groei mogelijk te maken, heeft Bertrand Piccard, via de Solar Impulse Foundation, de uitdaging gelanceerd om 1000 oplossingen te selecteren die het milieu op een winstgevende manier kunnen beschermen en deze aan besluitvormers voor te stellen om hun implementatie te versnellen ” .

Dus omarm de oplossing en sluit je aan bij de missie van RAW Paints om de verfindustrie te ondersteunen en een betere wereld achter te laten voor de volgende generaties.

Solar Impulse 1000+ solutions

Maart 2020

RAW Paints heeft uit handen van de partners van de Duin en Kruidberg Conventie, samen met Great Bubble Barrier, de Stimulans Award ontvangen.

Tijdens deze conventie, met als thema ‘innoveren of creperen’ mocht RAW Paints over haar bedrijf, innovatie en missie vertellen: ‘Laat innovatie en samenwerking leidend zijn. Schakel over op een purpose driven ipv money driven economie, voor het welzijn van de mens, de planeet en nu ook de economie.’

Door samen te werken met partners, die nu mogelijk nog concurrenten zijn, kunnen we het verschil gaan maken.
De stap naar die nieuwe economie is, helaas door het corona virus met vervelende gevolgen voor gezondheid en ondernemingen, nu wél een logischere stap geworden.

The time is now!

Duin & Kruidberg Conventie 2020

Maart 2020

United Nations Global Compact heeft RAW Paints officieel toegelaten als deelnemer.
Geleid door de tien universele principes en de 17 SDG’s wordt RAW Paints ondersteund in het verantwoord ondernemen en volgt het de richtlijnen om duurzaamheidsverplichtingen om te zetten in actie.

United Nations Global Compact participants

b

Februari 2020

RAW Paints introduceert de verfoplossing voor vochtige ondergronden!

Publicatie in Innovatieve Materialen en ArchitectenPunt Bouwbrede Stijlgids.

Maart 2020

RAW Paints kan met trots mededelen dat ze koploper is in het MVO netwerk. Volg ook andere koplopers die samen kiezen voor een nieuwe economie:

Koploper Netwerk MVO

Februari 2020

Vind de verfoplossingen van RAW Paints voor de toekomst op Material District!

Material District is ’s werelds toonaangevende match-making platform op het gebied van innovatieve materialen. De waarde van MaterialDistrict als bron van hoogwaardige materialen inspiratie is duidelijk: R & D- en ontwerp professionals van alle industrieën gebruiken ons platform om nieuwe materiaaloplossingen te ontdekken.

Material District

\

Januari 2020

RAW Paints heeft het CHANGE NOW summit in Parijs bezocht om haar missie te vervolgen om de verfindustrie in beweging te krijgen.

Er waren bijzondere inspirerende sprekers om naar te luisteren en het netwerk van RAW Paints te vergroten.

\

Januari 2020

RAW Paints heeft een rozet ontvangen in de Circular Awards 2020.
RAW Paints behoort daarmee tot de tien meest iconische circulaire projecten in de categorie Business.

Januari 2020

RAW Paints bezoekt World Economic Forum in Davos. Aldaar neemt Willemijn deel aan de sessie ‘Power of the Youth’  waarin activisten over hun drive voor het protesteren uitleggen.
Om het gezamelijke doel te halen vraagt Willemijn ze of ze bereid zijn zicht te commiteren aan een innovatief bedrijf dat producten ontwikkeld om de wereld beter achter te laten voor hen en hun kinderen.

Link: RAW Paints in Davos at WEF2020

December 2019

RAW Paints heeft in samenwerking met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) haar bijdrage geleverd voor de campagne Groei over grenzen. RVO ondersteunt vrouwelijke ondernemers in hun missie voor internationaal zaken doen.

Link: Groei over grenzen (korte video)

Link: Groei over grenzen (lange video)

Link: Groei over grenzen (RVO website)

\

Oktober 2019

Willemijn Wortelboer genomineerd voor VIVA400 in de categorie zakenwonder

Hij is er weer: de VIVA400! Dé lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied.

Op 12 december gaat het gebeuren: dan reikt VIVA voor de twaalfde keer de VIVA400-awards uit. VIVA400 is hét platform en netwerk van en voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. Zij zijn een grote inspiratie voor anderen door wat ze doen, door de successen die ze hebben behaald en door wat ze (nog meer) willen bereiken. Zoals elk jaar zijn er weer 400 vrouwen genomineerd. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business zijn gestart of een bijzondere prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken.

Link: stem hier

Juli 2019

The Green Quest

Als vast onderdeel van het programma maken we kennis met de nieuwste aanwinst in The Green Gallery. Deze week wordt RAW Paints aan de Gallery toegevoegd. Dit bedrijf verkoopt verfpoeder. Vlak voor gebruik even water toevoegen, en de verf kan gebruikt worden. Dit scheelt niet alleen enorm in het gebruik van chemicaliën, maar betekent ook een veel lager volume om te vervoeren. Samen met 39 andere bedrijven maakt RAW Paints kans op The green Quest Award.

Link: BNR radio fragment

Juni 2019

GES 2019

Tijdens de GES 2019 op uitnodiging samen met de Amerikaanse Staatssecretaris Manisha Singh en de Nederlandse minister Sigrid Kaag een heerlijke lunch genuttigd! Goede gesprekken, inspirerende tafegenoten!

Maart 2019

Publicatie Financieel Dagblad  

In de rubriek De Vonk vertelt Willemijn over hoe de vonk oversloeg naar de verfindustrie

Februari 2019

Nominatie Green Product Award

De Internationale Green Product Award biedt platform voor o.a. fabrikanten die zich willen onderscheiden door hun producten op innovatie,  duurzaamheid en design en zich willen presenteren op de Duitse markt.

Link: Green Product Award 2019

Januari 2019

Nominatie Sprout Start up of the year

Geheel onverwachts ontving RAW Paints de mededeling genomineerd te zijn voor de Sprout start up of the year! We feliciteren uiteindelijk Shypple voor het behalen van de eer!

Link: Sprout Start Up of the Year

December 2018

Milieuvriendelijker verven met poeder

Waarom met emmers sjouwen als je verf ook in poedervorm kan kopen. Veel gemakkelijker te vervoeren, minder restjes en daarmee veel milieuvriendelijker. Raw Paints ontwikkelde het. Deze video kwam tot stand in samenwerking met de Accenture Innovation Awards.

Link: RTL Z op bezoek bij RAW Paints

b

December 2018

Publicatie in het VT wonen #13 2018

RAW Paints’ kleurrecept 2019:
Huiscocktail van zachtgeel en oudroze

Link: VT wonen #13 2018

December 2018

Renault Life bezoekt duurzame ondernemers

Vincent Croiset bezocht RAW Paints op kantoor (www.bulbspaces.spaces) om meer te weten te komen over onze verfpoeder.

Link: Renault Life & RAW Paints

December 2018

Van woonvilla naar droomvilla

Bertram Terpstra van Designa bezocht onze stand op de VT wonen beurs in het programma van woonvilla naar droomvilla (seizoen 4 – aflevering 8 – vanaf 3min30).

Link: Designa & RAW Paints

b

November 2018

Publicatie in het SCHILDERSBLAD EISMA’S

Uitgebreid artikel over RAW Paints in het schildersblad Eisma’s.
‘RAW Paints biedt schilders alternatief voor verf in blik of emmer’

Downloadlink: Schildersblad Eisma’s

Juni – November 2019

Nominatie voor Accenture Innovations Awards 2018

RAW Paints heeft de eerste prijs voor de Accenture Innovation Awards 2018 in de categorie Klimaat in ontvangst genomen. Van de 122 genomineerden wist RAW Paints de eerste plek te bemachtigen. De lovende woorden van de juryvoorzitter maken ons zeer trots:

” This innovation has the opportunity to make a big impact, because it has: 1) a differentiated product proposition, 2) a passionate leader, and 3) an out-of-the-box concept. Therefore, this winner has the responsibility to make it big, fast for the benefit of our planet and climate. “

 – Jury chairman: Dimitri de Vreeze, Member of the Board at DSM

Link: Accenture Innovation Awards 2018

November 2018

Op de finale dag ook een interview met RTL Z

RAW Paints mocht op deze spannende dag het publiek vertellen over de duurzame verfpoeder en de unieke combinatie van ondernemen en idealistisch zijn…

Link: RAW Paints op de Accenture Innovation Summit

Oktober 2018

RAW Paints stond op de VT wonen beurs 2108

Wat een succes! Zoveel enthousiaste reacties op onze interieurverf OMBREWALL bij onze stand! Met de input die RAW Paints ontving is de TOP 10 samengesteld … En de TOP 10 is nu bekend! Klik hier voor de uitslag!

September 2018

RAW Paints krijgt RTL 7 op bezoek

The Green Project kwam RAW Paints opzoeken voor een bedrijfsbezoek!

Link: RAW Paints & The Green Project

Mei – September 2018

Nominatie voor TOP100 MKB Innovatie

RAW Paints is genomineerd voor de TOP 100 innovatieve MKB-ers van Nederland in 2018!

Link: RAW Paints behoort tot de TOP100 Innovatie 2018!

b

April 2018

Publicatie in VERPAKKEN

Uitgebreid artikel over RAW Paints in VERPAKKEN.
Een mooie quote: ‘De jury spreekt van een systeemverandering in een conservatieve industrie’

Downloadlink: verpakkenNL

b

April 2018

Publicatie in VerpakkingManagement

Uitgebreid artikel over RAW Paints in VERPAKKEN.
Plus een mooie quote op de voorpagina: ‘Banale pech stond aan de wieg van deze innovatie’

Downloadlink: Verpakkingsmanagement

Maart 2018

Award voor RAW Paints op NL Packaging awards 2018!

Winnaar van de 1st Runner Up award in de categorie Duurzaamheid
Link: Award voor RAW Paints!

January 2018

Nominatie NL Packaging awards 2018

Nominatie in de categorie Duurzaamheid
Link: Nominatie RAW Paints

December 2017

VPRO – Green Tech Pioneers

Nominatie om Green Tech Pioneer te worden en kans te maken op een uitzending over RAW Paints BV bij VPRO Tegenlicht.
Resultaat: #27 van #93 inzendingen

Chat openen
1
Hoi,
Leuk dat je onze website bezoekt. Heb je vragen laat het me weten.
Met vriendelijke groet,
Willemijn Wortelboer